Asukkaalle

Kuukkeli-Kodit on tukenasi

Tältä sivulta löydät yleisiä ohjeita vuokralla asumiseen sekä ohjeet vuokrasopimuksen irtisanomiseen. Jos jokin jää mietityttämään, laita meille viestiä.

Tietoa asumisesta

Kuluttajaliiton sivuilta löydät Vuokraoppaan, jossa on kattavasti tietoa vuokralaisen ja vuokranantajan oikeuksista ja velvollisuuksista kuten vuokrasopimuksen solmimisesta, huoneiston käytöstä, vuokrankorotuksista ja vuokrasopimuksen irtosanomisesta. Vuokraoppaasta löytyy versio myös selkokielellä sekä useilla vierailla kielillä.

Asunnon irtisanominen

Oletko muuttamassa pois? Voit irtisanoa asuntosi täyttämällä asunnon irtisanomisilmoituksen. Vuokrasopimuksen irtisanomisaika on yksi kuukausi. Irtisanomisaika määräytyy sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jolloin ilmoitat vuokrasopimuksen irtisanomisesta.

Olemme sinuun yhteydessä ja vahvistamme irtisanomisen mahdollisimman pian. Samalla voimme sopia käytännön asioista poismuuton osalta. Kirjoitamme myös mielellämme mukaasi suosituskirjeen, joka voi avata seuraavan vuokra-asunnon oven.

Asunnon irtisanominen kannattaa tehdä heti, kun suunnittelet muuttoa uuteen asuntoon. Tiesithän, että myös meillä on erikokoisia vuokra-asuntoja useilla paikkakunnilla.